Eva Haarsma

Wat is Gig Economy – en hoe een utopisch wereldbeeld haar kleur verloor

Een Gig Economy staat haaks op de traditionele economie en draagt een belofte in zich: oog voor zowel Planet als Person en Profit. Of is het meer een wassen neus, een strop als het gaat om arbeidsrecht en het omzeilen van wetgeving?

Lees meer

Goede eigenschappen sollicitatie

Goede eigenschappen noemen tijdens je sollicitatiegesprek (met lijst)

Goede eigenschappen noemen tijdens je sollicitatiegesprek kan behoorlijk lastig zijn. Daarom heeft Bonque een lijst met goede eigenschappen ter inspiratie!

Lees meer

Teamrollen Belbin
Eva Haarsma

Belbin teamrollen: wie van de 9 rollen ben jij?

Bij het opbouwen van teams is het steeds vanzelfsprekender dat er niet alleen gekeken wordt naar het samenvoegen van expertises. Een gemêleerd team dat als een geoliede machine de ene topprestatie na de andere eruit knalt, vraagt ook om het uitkiezen en bij elkaar zetten van de juiste karakters. Als je daarin de perfecte match vindt, heb je het beste van alle werelden in één pakket. De Belbin t...

Lees meer

Welke competenties heb jij?
Eva Haarsma

Kernkwaliteiten – Welke persoonlijke eigenschappen passen bij jou? Plus handige voorbeeldlijst

Een kernkwaliteitenlijst kan een handig overzicht bieden als je meer inzicht wil krijgen in jezelf. Het lijkt misschien logisch, vertellen wie je bent. Maar toch is het voor veel mensen best lastig om te bepalen wat nou echt hun kerncompetenties zijn. En tegelijkertijd is het een vraag die in je carrière - tijdens sollicitaties en bijvoorbeeld bij het vormen van teams - regelmatig voorbij zal k...

Lees meer

Quantum computing _speed

Quantum computing – de stille revolutie van een wereldveranderende technologie

Quantum computing kent geheimen die wij maar moeilijk kunnen doorgronden. Toch komt een toekomst waarin quantum computing een rol speelt steeds dichterbij. Lees hier meer over deze interessante technologie!

Lees meer