Eva Haarsma

Sollicitatiebrief in je eigen stijl

Een goede sollicitatiebrief schrijven is… lastig en frustrerend. Maak je geen zorgen en vooral ook geen illusies, dat is het voor iedereen. Je wil namelijk dat je er ‘goed opstaat’. So much to think about… Help! Loop je helemaal vast? Gooi het eens over een totaal andere boeg! We geven je wat nieuwe invalshoeken.

Lees meer

Eva Haarsma

Van concept tot miljoenenbedrijf – Y Combinator is de katalysator van jouw start-up

Reddit, Dropbox, Quora, Gusto, Airbnb. Zomaar even een greep uit de bekende tech start-ups die onder de vleugels van Y Combinator groot zijn geworden. Y Combinator kun je zien als een katalysator. Je hebt een idee en dat wil je uitbouwen tot iets groots. Y Combinator zorgt ervoor dat je de juiste paden bewandelt, geeft advies en zorgt voor een netwerk. Het team - onder bezielde leiding van onde...

Lees meer

Anoniem solliciteren

Anoniem solliciteren – Ja of nee?

Anoniem solliciteren maakt veel los op de Nederlandse arbeidsmarkt. Op de werkvloer en binnen onze regering klinkt zowel voor- als tegengeluid. De één vindt het een waardevolle toevoegingen in de bestrijding van arbeidsmarktdiscriminatie en de ander ziet anoniem solliciteren meer als middel zonder effect. Wat vind jij? Hier vind je de voors en tegens op een rij.

Lees meer

Eva Haarsma

Netneutraliteit – Bij wie ligt onze vrijheid? Overheid vs ISP’s vs multinationals

Aan deze kant van de oceaan houden we ons er eigenlijk maar weinig mee bezig, maar is dat wel zo slim? Want welke gevolgen heeft het afschaffen van netneutraliteit – ook voor ons? Of zou het juist heel zinvol zijn om netneutraliteit overboord te gooien? Eerst even terug naar het begin: wat is het precies?

Lees meerIlse van der Wal

Vijf uiteenlopende tech bedrijven die jou willen hebben

Er is veel mogelijk als het gaat om werken in de IT. Dat hoeven we jou niet te vertellen. Wij hebben vijf topwerkgevers voor je op een rijtje gezet, die zich in verschillende branches bevinden. Wie weet opent het jouw ogen en heb je ineens zin in een nieuwe wending.

Lees meer

Eva Haarsma

Bevrijdingsdag – Tijd voor een blik op een andere strijd waar onze voorouders voor streden: arbeidsvoorwaarden

Weekenden die altijd veel te kort zijn en werkdagen waar geen eind aan lijkt te komen. Veel te weinig vakantiedagen en nooit tijd genoeg voor vrienden, familie en sporten. Terechte kritiek of zijn we zo verwend geworden? Hoe zat het ook alweer met die strijd om arbeidsvoorwaarden?

Lees meer